Purea di patate

4.7 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porzioni

Składniki

  • 500 g di patate a pasta farinosa a fette (5 mm)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 200 g di latte
  • 15 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 640 mg
Białko 8 g
Kalorie 1286 kJ / 307 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...