Urządzenia i Akcesoria
Gâteau du Vully (Torta alla panna)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 pezzi
Składniki
Impasto
-
40 g di burro a pezzi, + q.b per imburrare
-
180 g di latte
-
1 bustina di lievito secco, (7 g)½ cubetto di lievito fresco (ca. 10 g)
-
300 g di farina
-
1 cucchiaino di sale
Crema
-
200 g di panna molto densa (circa 48% di grassi)
-
2 tuorli d'uovo
-
150 g di zucchero
-
2 pizzichi di cannella in polvere (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
7 g
Kalorie
1592 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Granita al cedro
15 min
Baklava Cheesecake
3 godz. 30 min
Insalata di cetrioli con vinaigrette all’aneto (TM5)
15 min
Tiramisù da bere
10 min
Bon bon al cioccolato bianco
Brak ocen
Chop suey ai gamberi
1 godz.
Sangria
10 min
Chili vegetariano
Brak ocen
Bloody Mary
10 min
Marinatura per pesce alla griglia
15 min
Lasagne del boscaiolo
2 godz. 15 min
Crema di scampi
1 godz. 30 min