Baklava Cheesecake

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

  • 50 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati + q.b per servire
  • 60 g di burro, non salato a pezzi
  • 6 fogli di pasta fillo (circa 30 cm x 40 cm)
  • 500 g formaggio fresco spalmabile
  • 120 g di panna intera, fredda
  • 270 g zucchero
  • 3 uova
  • 120 g di acqua
  • 20 g di acqua di rose (opcjonalnie)
  • 50 g di miele
  • ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
  • 2 - 3 pizzichi di cardamomo in polvere
  • di petali di rosa, secchi (opcjonalnie) per guarnire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 220.2 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 1597.4 kJ / 381.8 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...