Croquembouche with Orange Custard and Dark Chocolate

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portions

Składniki

Choux pastry
  • water
    300 g
  • butter cut in pieces
    160 g
  • salt
    ½ tsp
  • sugar
    20 g
  • plain flour
    240 g
  • eggs (approx. 6 medium eggs)
    350 g
Orange custard
  • sugar
    140 g
  • orange zest (from approx. 2 oranges)
    2 tbsp
  • fresh milk
    1000 g
  • cornflour (starch)
    100 g
  • eggs
    4
  • egg yolks
    4
  • natural vanilla extract
    2 tsp
Dark chocolate
  • dark chocolate small pieces or callets
    500 g
Assembly
  • icing sugar
    50 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 163 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 2041.2 kJ / 487.9 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Węglowodany 47.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...