Urządzenia i Akcesoria
Croquembouche with Orange Custard and Dark Chocolate
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portions
Składniki
Choux pastry
-
water300 g
-
butter cut in pieces160 g
-
salt½ tsp
-
sugar20 g
-
plain flour240 g
-
eggs (approx. 6 medium eggs)350 g
Orange custard
-
sugar140 g
-
orange zest (from approx. 2 oranges)2 tbsp
-
fresh milk1000 g
-
cornflour (starch)100 g
-
eggs4
-
egg yolks4
-
natural vanilla extract2 tsp
Dark chocolate
-
dark chocolate small pieces or callets500 g
Assembly
-
icing sugar50 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
163 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
2041.2 kJ /
487.9 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Węglowodany
47.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tang Yuan (Glutinous Rice Balls In Ginger Syrup)
Brak ocen
Blueberry Cake with Cream Cheese Frosting and Lemon Curd
Brak ocen
Browning Beef Strips
Brak ocen
Spiralized tortilla
Brak ocen
Express Pho Soup
1 godz. 5 min
Orange Creamsicle Whip
10 min
Vegan ube ice cream
24 godz. 10 min
Honey Sesame Snaps
2 godz.
Gin and juniper berry marmalade
1 godz. 30 min
Tomato relish
2 godz. 10 min
Custard
15 min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 min