Pizza diavola

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 portions

Składniki

La pâte
  • 220 g d'eau
  • 1 c. à café de sucre
    1 c. à café de sirop de malt d'orge
  • 2 c. à café de levure déshydratée
    20 g de levure fraîche, émiettée
  • 400 g de farine à pain et un peu pour le plan de travail
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour le récipient
  • 1 c. à café de sel
La garniture
  • 200 g de mozzarella coupée en morceaux (2 cm)
  • 150 g de salami napolitain en tranches
    150 g de pepperoni, en tranches
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 250 g de tomates cerise coupées en deux
    250 g de tomates, type petite Roma, coupées en deux
  • 1 c. à café de sel
  • d'huile d'olive extra vierge pour arroser

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2849.7 mg
Białko 43.6 g
Kalorie 4162 kJ / 994.7 kcal
Tłuszcz 43.7 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 104.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...