Riz aux fruits de mer

4.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • 85 g d'huile d'olive
  • 300 g de calamars coupés en morceaux (2 cm)
    300 g d'anneaux de calamar crus
  • 8 crevettes crues, non décortiquées
  • 200 g de vin blanc
  • 350 g d'eau
  • 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 200 g d'oignons coupés en morceaux (2 cm)
  • 3 gousses d'ail (dont 2 émincées)
  • 1 c. à café de poudre de paprika
  • 1 - 2 pincées de pistils de safran
  • ½ c. à café de colorant alimentaire rouge (opcjonalnie)
  • 50 g de tomates en dés, en conserve
  • 1 c. à café de pulpe de piment choricero
  • 300 g de riz blanc à grain court
  • 1 - 2 pincées de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 556.6 mg
Białko 34.2 g
Kalorie 2985.8 kJ / 713.6 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 74.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...