Lemon Bundt Cake

2.8 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 slices

Składniki

  • sunflower oil plus extra to grease
    2 ½ oz
  • all-purpose flour plus extra to dust
    9 oz
  • lemons preferably organic, divided, zest (2 lemons) and (3 oz) juice
    2 - 3
  • sugar
    10 oz
  • corn starch
    2 ½ oz
    2 ½ oz potato starch
  • large eggs
    3
  • whole milk
    6 oz
  • baking powder
    1 tbsp
  • confectioners sugar to dust
    1 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 122.3 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 1208 kJ / 288.7 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 48.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...