Croquembouche

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
25 portion

Składniki

Crème pâtissière
  • 450 g de lait entier
  • ½ gousse de vanille coupée en tranches dans le sens de la longueur grattée, seulement les graines
  • 140 g de sucre
  • 30 g de fécule de maïs
  • 1 pincée de sel
  • 6 jaunes d'œufs
  • 1 c. à soupe de beurre non salé
Pops à la crème
  • 225 g d'eau
  • 130 g de beurre non salé en pièces
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à soupe de sucre
  • 200 g de farine tout usage
  • 5 œuf de gros calibre
Caramel
  • 570 g de sucre
  • 1050 g eau divisé
  • 1 c. à thé jus de citron
  • 60 g de vinaigre
  • framboise fraîche Décorer, décorer
  • perle de sucre Décorer, décorer

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 43.1 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 962.5 kJ / 230 kcal
Tłuszcz 7.7 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...