Gugelhopf umido alla nocciola e al lampone

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 pezzi

Składniki

Stampo
  • ½ cucchiaio di burro morbido, per ungere
  • 1 cucchiaio di farina per infarinare
Impasto
  • 200 g di nocciole
  • 4 uova
  • 100 g di latte
  • 180 g di burro morbido, in pezzi
  • 150 g di zucchero
  • 1 bustina zucchero vanigliato (circa 10 g)
  • 150 g di farina
  • 2 cucchiaini di lievito in polvere
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 250 g di lamponi congelati o freschi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 12 pezzi

Białko 105.5 g
Kalorie 17734 kJ / 4267 kcal
Tłuszcz 291 g
Węglowodany 285 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...