Urządzenia i Akcesoria
Liczi martini
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 puszka liczi, z puszki w syropie (ok. 565 g, łącznie z zalewą)
-
200 g wódki
-
100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau® (patrz wariant)
-
200 g kostek lodu
-
¼ łyżeczki brokatu jadalnego, złotego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
3.5 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
783.3 kJ /
187.2 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
12.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Świąteczny poncz
15 min
Aperol slush
5 min
Makaron w stylu singapurskim (TM7, TM6, TM5)
40 min
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 min
Bezalkoholowe mojito z marakują
10 min
Letni poncz z Prosecco
1 godz. 25 min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1 godz.
Imbirowo-kurkumowe shoty na odporność
10 min