Sous-vide Gegaarde Biefstuk met Béarnaise Saus

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portie

Składniki

  • ossenhaas biefstuk (ongeveer 180-200 g per stuk, 3 cm dik)
    4
  • zout
    2 tl
  • zwarte peper, gemalen
    ¾ tl
  • tijm, verse
    4 takjes
  • water om zakken onder te dompelen
  • citroensap, vers geperst (van een halve citroen)
    30 g
    1 afgestreken theelepel ascorbinezuur (vitamine C in poeder), (van een halve citroen)
  • sjalot
    50 g
  • dragon, vers alleen bladeren
    1 - 2 takjes
  • witte wijn, droog
    50 g
  • witte wijnazijn
    1 el
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes, plus 1 el extra om te bakken
    200 gram
  • eierdooiers
    4

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1365.4 mg
Białko 70.9 g
Kalorie 4940.7 kJ / 1180.9 kcal
Tłuszcz 95.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 48.6 g
Węglowodany 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...