Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Emmental
- 1000 g bloemige aardappelen, geschild, in plakjes (0,5 cm)
- 350 g melk
- 2 tl zout
- 30 g zachte boter
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat (opcjonalnie)
- 3 eieren
- 2 eierdooiers
- 60 g gemengde zaden, naar eigen smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 184 kJ / 44 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 83.2 mg
Alternatywne przepisy
Lasagne bolognese met verse pasta
35 min
Op Afrikaanse wijze gegrilde vis met rijst en tomatensalade
45 min
Vegan bananen-kokoscake
Keine Bewertungen
Vegan challah brood
2 Std. 30 Min
Lactosevrije luikse wafels
1 godz. 30 min
Amandelbretzels
Keine Bewertungen
Bloedige hersenspaghetti
13 Std. 30 Min
Asperges en aardappelen met Hollandaisesaus
50 min
Pasta met prei en ajvar
30 min
Champignon- en chocolademuffins
1 godz.
Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten
1 godz. 10 min
Menu: Slasoep, zeebaars met waterkerssaus
Keine Bewertungen