Spaghetti aux anchois et aux pignons

Spaghetti aux anchois et aux pignons

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • de persil frais, équeuté (dont la moitié ciselée pour la finition)
    ½ bouquet
  • de pain de campagne rassies et coupées en morceaux
    2 tranches
  • d'huile d'olive et 1 filet pour la finition
    6 c. à soupe
  • d'eau
    1200 g
  • de sel et un peu pour les anchois
    1 c. à café
  • de pâtes sèches type spaghetti
    350 g
  • de pignons de pin
    50 g
  • d'anchois frais levés en filets
    500 g
  • du poivre moulu
  • de piment séché en flocons
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 826.4 kcal / 3457.8 kJ
Białko 40.5 g
Tłuszcz 39.9 g
Węglowodany 75.3 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 808.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...