Peras al vino blanco con vainilla y crumble de almendras

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

Crumble de almendra
  • de almendra laminada
    20 g
  • de mantequilla
    40 g
  • de azúcar
    40 g
  • de harina de coco
    40 g
    40 g de harina de trigo
Crema inglesa
  • de leche
    300 g
  • yemas de huevo
    4
  • de azúcar
    50 g
Peras al vino
  • de agua
    250 g
  • de vino blanco
    500 g
  • de licor de almendra
    20 g
  • de azúcar
    30 g
  • anís estrellado
    1
  • vaina de vainilla cortada longitudinalmente
    1
  • peras (aprox. 600 g)
    6
  • de azúcar moreno
    120 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 496 kcal / 2073 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 78.5 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 50.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...