Peras al vino blanco con vainilla y crumble de almendras

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

Crumble de almendra
  • 20 g de almendra laminada
  • 40 g de mantequilla
  • 40 g de azúcar
  • 40 g de harina de coco
    40 g de harina de trigo
Crema inglesa
  • 300 g de leche
  • 4 yemas de huevo
  • 50 g de azúcar
Peras al vino
  • 250 g de agua
  • 500 g de vino blanco
  • 20 g de licor de almendra
  • 30 g de azúcar
  • 1 anís estrellado
  • 1 vaina de vainilla cortada longitudinalmente
  • 6 peras (aprox. 600 g)
  • 120 g de azúcar moreno

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 50.3 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 2073 kJ / 496 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 78.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...