Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 3 ½ oz sugar
- 1 oz almonds
- 7 oz unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 12 oz all-purpose flour
- 1 large egg
- 1 pinch salt
-
1 ½
tsp homemade vanilla sugar
lub 1 tsp natural vanilla extract - 3 - 5 lemons, preferably organic, zest (1 lemon) and (4.5 oz) juice
Lemon Filling
- 5 ½ oz sugar
- 1 large egg
- 4 egg yolks, from large eggs
- 3 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
Meringue Topping
- 5 ½ oz sugar
- 4 egg whites, from large eggs
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2178 kJ / 520 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Lemon Curd
1 godz.
Lemon Sorbet
8h 30min
Banana Bread
1 Std. 50 Min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Hollandaise Sauce
15min
Béchamel Sauce
15min
Quiche Lorraine
50 Min
Lemon Pound Cake
2 godz.
Lemon Curd
20 Min
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2 godz. 15 min
Meringue Clouds with Sabayon and Berries (Rosalyn Darling)
4h 50min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3h 30min