Greek Yogurt

4.7 34 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 11 godz. 40 min
8 portions

Składniki

  • whole milk pasteurized
    32 oz
  • heavy whipping cream
    4 oz
  • plain yogurt with live cultures (see Tip)
    8 oz
  • water
    34 oz
  • lemon juice only
    ½
    1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 67 mg
Białko 5 g
Kalorie 565 kJ / 135 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...