Empanadas Chilenas de vitela

Empanadas Chilenas de vitela

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz. 50 min
12 unidades

Składniki

Recheio
  • cebola cortada em quartos
    400 g
  • óleo de girassol
    30 g
  • banha
    50 g
  • escalopes de vitela cortados em pedaços (1 cm aprox.)
    400 g
  • caldo de carne
    1 cubo de
  • colorau
    1 c. chá de
  • cominhos em pó
    ½ c. chá de
  • pasta de chili (opcjonalnie) vermelha
    2 c. chá de
Massa
  • banha
    100 g
  • água
    250 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • farinha tipo 65
    500 g
Montagem e cozedura
  • ovos cozidos
    2
  • passas de uva
    48
  • azeitonas pretas
    12
  • ovo batido
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidade

Sód 160.6 mg
Białko 14.1 g
Kalorie 1510.2 kJ / 361 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 35.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...