Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g dentes de alho c/ casca
- 1000 g água
- 150 g gengibre cortado em pedaços
- 15 g coentros
- 10 g sal
- 120 g azeite, mais q.b. p/ cobrir
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1369.8 kJ / 327.4 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 923.3 mg
Alternatywne przepisy
Pastel de vento
3h
Acarajé - Pastel de feijão-frade com recheio de leite de coco
45min
Mel de tâmaras
35min
Frango com quiabo
50min
Feijão tropeiro
25min
Pasta de alho
20min
Queijo mascarpone - TM5
20h 30min
Caldo de galinha - TM5
1h 5min
Pasta de alho e coentros
5min
Frango com molho de gengibre
1 Std. 20 Min
Mistura de especiarias italiana
5min
Queijo ricota
8h 20min