Urządzenia i Akcesoria
Koreanisch frittiertes Poulet
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
Poulet
-
Knoblauchzehen2
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
Weissmehl70 g
-
Maisstärke (z. B. Maizena)20 g
-
Backpulver1 TL
-
Salz2 TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen¼ TL
-
Pouletflügel1000 g
Sauce
-
Knoblauchzehen5
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
hellbrauner Zucker50 g
-
Reisessig60 g
-
Honig60 g
-
Gochujang (koreanische Chilipaste) nach Geschmack30 - 50 g
-
Ketchup30 g
-
Sojasauce, dunkel15 g
-
Sesamöl15 g
-
pflanzliches Öl zum Frittieren
-
Sesamsamen zum Bestreuen1 EL
-
Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen (5 mm), zum Bestreuen2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
61 g
Kalorie
3427 kJ /
818 kcal
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Choche wiä no niä.
203 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Bouillabaisse
1 godz.
Gulaschsuppe
1 godz. 15 min
Pad Thai mit Garnelen
55 min
Mojito
5 min
Butter Chicken
50 min
Udon Nudeln mit Poulet
20 min
Tikka Masala Wraps
40 min
Gebratenes Poulet auf Most-Gemüse
2 godz.
Teriyaki-Pouletschenkel
2 godz. 5 min
Lachs-Teriyaki-Bowl
50 min
Rindsfilet Café de Paris
1 godz. 30 min
Fleischvögel
1 godz. 45 min