Tiered Mermaid Tail Cake

Tiered Mermaid Tail Cake

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
28 slices

Składniki

Bottom Tier Sponge
  • lemons thin peelings of skin only
    2
  • caster sugar
    225 g
  • unsalted butter soft, plus extra for greasing
    225 g
  • medium eggs
    4
  • self-raising flour
    225 g
  • baking powder
    ½ tsp
  • freshly squeezed lemon juice
    30 g
Top Tier Sponge
  • lemon thin peelings of skin only
    1
  • caster sugar
    170 g
  • unsalted butter soft
    170 g
  • medium eggs
    3
  • self-raising flour
    170 g
  • baking powder
    ¼ tsp
  • freshly squeezed lemon juice
    30 g
Icing
  • unsalted butter soft
    300 g
  • icing sugar
    600 g
  • grated lemon zest
    1 tsp
  • lemon juice
    1 tsp
  • teal food colouring gel (see tip)
Decoration
  • edible cake decorations (opcjonalnie) sea creatures
  • fondant icing ready to roll
    400 g
  • teal food colouring gel
  • silver edible glitter spray (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 448.7 kcal / 1877.4 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 56.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 227.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...