Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bottom Tier Sponge
- 2 lemons, thin peelings of skin only
- 225 g caster sugar
- 225 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 4 medium eggs
- 225 g self-raising flour
- ½ tsp baking powder
- 30 g freshly squeezed lemon juice
Top Tier Sponge
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 170 g caster sugar
- 170 g unsalted butter, soft
- 3 medium eggs
- 170 g self-raising flour
- ¼ tsp baking powder
- 30 g freshly squeezed lemon juice
Icing
- 300 g unsalted butter, soft
- 600 g icing sugar
- 1 tsp grated lemon zest
- 1 tsp lemon juice
- teal food colouring gel (see tip)
Decoration
- edible cake decorations, sea creatures (opcjonalnie)
- 400 g fondant icing, ready to roll
- teal food colouring gel
- silver edible glitter spray (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1877.4 kJ / 448.7 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 227.9 mg
Alternatywne przepisy
Brioche slice with crumble
2h
Ice Cream Layer Cake
43h 35 min
Granini slice
2h 15 min.
Chocolate cake pops
1h 55 min
Black forest Christmas yule log
1h 30min
Brownies
50min
Yule Log
3 Std.
Meringue Ghosts
12u. 25min
Polish doughnuts
2h 30min
Hot Chocolate Bombs
1h
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Clotted Cream and Strawberry Ice Cream
24h