Urządzenia i Akcesoria
Croquembouche with Orange Custard and Dark Chocolate
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portion
Składniki
Choux Pastry
-
water300 g
-
unsalted butter diced160 g
-
fine sea salt½ tsp
-
caster sugar20 g
-
plain flour240 g
-
medium eggs approx. 6 eggs350 g
Orange Custard
-
caster sugar140 g
-
oranges thin peelings of skin only2
-
milk1000 g
-
cornflour100 g
-
medium eggs4
-
egg yolks from medium eggs4
-
natural vanilla extract2 tsp
Dark Chocolate
-
dark chocolate small pieces or callets500 g
Assembly
-
icing sugar50 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
163 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
2041.2 kJ /
487.9 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Węglowodany
47.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Raspberry and basil sangria
40min.
Lace Cookies with Nutella
30min.
Roasted Banana Affogato
10hod. 55min.
Vanilla Puff Slice
7hod. 20min.
Melting moments with strawberry cream
45min.
Mini Classic Polish "torts"
2hod. 30min.
Bao buns
Žádné hodnocení
Chloe's caramel fudge
24hod. 30min.
Grain free wraps
15min.
White Chocolate Mini Cheesecakes
4hod. 40min.
Paris–Brest with praline cream
26hod.
Chocolate miso eclairs
1hod. 45min.