
Urządzenia i Akcesoria
溏心麻藥蛋
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 人份
Składniki
煮蛋
-
水1800 克
-
蛋6
麻藥蛋醃汁
-
薑 ,切小塊10 克
-
白芝麻5 克
-
蒜頭20 克
-
醬油200 克
-
冰糖粉70 克
-
水70 克
-
青蔥 ,切蔥花30 克
-
新鮮紅辣椒 ,切小圈,依照個人辣度喜好調整,(詳見要訣)20 - 30 克
-
白芝麻1 茶匙
-
韓國麻油20 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
178.4 kcal /
746.3 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
16.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
1914 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

健康小食蛋料理
8 Przepisów
Tajwan
Tajwan