Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, unsalted, to grease
- 1 orange, unpeeled, quartered
- 225 g butter, unsalted, in pieces
- 255 g sugar, to taste
- 15 g orange juice (opcjonalnie)
- 2 drop orange essential oil (opcjonalnie)
- 285 g all purpose white flour (see Tip)
- 3 egg, large (65-70 g)
- 2 teaspoon baking powder
- ¼ teaspoon baking soda
- ¼ teaspoon salt
- powdered sugar, to serve
- orange slices, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1396.6 kJ / 333.8 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 159.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Edna's lemon curd teacake
40 min
Maple Cream Custard
20min
Mini apple crumble cakes
1 godz. 15 min
Brazilian Limeade
10min
Christmas Upside Down Cake
1 godz. 10 min
Festive Mardi Gras Brioche
5 Std. 30 Min
Potato fritter burgers with spinach
35 min
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50 min
Brazilian Cheese Puffs
20min
Honey Butter Biscuits
35 min
Hot Cocoa Bundt Cake
2h
Thirty second whole orange cake
1 godz. 15 min