Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar
- 4 ovos
- 300 g amêndoas inteiras
- 40 g sementes de linhaça dourada
- 100 g água
- 10 g fermento biológico seco
- 1 c. chá de açúcar
- 2 c. chá de sal marinho
- 2 c. sopa de amêndoas laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 903.5 kJ / 216 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 342.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão artesanal vegano e sem glúten
Nessuna valutazione
Pão de linhaça sem glúten
1 godz. 30 min
Pão doce de banana com passas sem glúten
Nessuna valutazione
Chutney de manga
Nessuna valutazione
Bife a rolê com arroz ao vapor
1h 40min
Salada de frango e espinafre
1 godz. 20 min
Massa aerada (podre)
20 min
Kibe assado
1 godz. 20 min
Pão de batata recheado
1h 25min
Picolé cremoso de morango
12 godz. 15 min
Sorvete de fruta
5min
Biscoitos amanteigados
50 min