Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar
- 4 ovos
- 300 g amêndoas inteiras
- 40 g sementes de linhaça dourada
- 100 g água
- 10 g fermento biológico seco
- 1 c. chá de açúcar
- 2 c. chá de sal marinho
- 2 c. sopa de amêndoas laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 903.5 kJ / 216 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 342.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de alcachofra com presunto Parma
Keine Bewertungen
Bolo salgado sem glúten - pizza de aniversário
Keine Bewertungen
Creme de abóbora nutritivo
Keine Bewertungen
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
Keine Bewertungen
Patê de queijos
5min
Manteiga de sálvia e limão siciliano
Keine Bewertungen
Crocante de chocolate
Keine Bewertungen
Granola de Castanhas
50 Min
Risoto de presunto Parma com figo
30 Min
Mousse de cupuaçu
Keine Bewertungen
Sorvete de flocos
4h 25min
Sorvete de baunilha
Keine Bewertungen