Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar
- 250 g água
- 10 g fermento biológico seco
- 15 g açúcar demerara
- 250 g farinha de trigo integral, mais q. b. para polvilhar
- 150 g farinha de trigo branca
- 1 c. chá de sal
- 100 g uvas passas
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 735.6 kJ / 175.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 197 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de batata com vinagrete de ervas - TM6
45min
Pão pita
1h 10min
Torta de chocolate
Brak ocen
Panetone recheado com trufa de chocolate e cerejas
3j 30 menit
Bolinho de bacalhau
30min
Bolinho de arroz com calabresa
35min
Sequilhos
1h
Pastel de carne
3hod. 15min
Pão de forma
1h 35 min
Quibebe
35min
Açúcar de confeiteiro
5min
Carne moída
35min