Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar
- 250 g água
- 10 g fermento biológico seco
- 15 g açúcar demerara
- 250 g farinha de trigo integral, mais q. b. para polvilhar
- 150 g farinha de trigo branca
- 1 c. chá de sal
- 100 g uvas passas
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 735.6 kJ / 175.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 197 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de ananás com gambas picantes
1 Std. 15 Min
Pão de amêndoas low carb sem glúten
1h 30min
Polenta cremosa
50min
Sopa de legumes
45 min
Pão caseiro
2h
Iogurte Natural
10h 5min
Leite de Amêndoas
Brak ocen
Pão de forma
1 godz. 35 min
Massa de pão
5min
Espuma de frutas vermelhas
10min
Focaccia com cebola
2h
Massa sablé
1 Std. 50 Min