Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di mele private del torsolo, non sbucciate, a pezzi
- 350 g di cipolle rosse, tagliate a metà
- ½ - 1 peperoncino rosso piccante fresco a piacere, privato dei semi, a pezzi
- 40 g di olio di semi di girasole
- 800 g di fragole, private del picciolo e tagliate a metà
- 500 g di zucchero gelificante 2:1
- 65 g di grani di pepe verde in salamoia, sgocciolato
- 90 g di aceto di mele
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)
- 2 cucchiai di timo secco
- 1 cucchiaino di pepe, macinato fresco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di zenzero, secco, macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 1502.9 kJ / 359.2 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 77.1 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa olandese
Brak ocen
Risotto al limone e spinaci
30 Min
Salmone su cavolo alla panna con patate al prezzemolo
Brak ocen
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11 Std.
Gâteau du Vully (Torta alla panna)
2 Std. 30 Min
Torta di Pasqua
1h 45min
Tortino di pane alle cipolle e pomodoro
20min
Spezzatino di manzo con fagioli e salsa di feta
Brak ocen
Pollo in salsa di pesche
Brak ocen
Calzone
2 Std. 50 Min
Torta salata di spinaci
55min
Risotto ai frutti di mare
1 Std. 15 Min