Pizza fantasmagorica

Pizza fantasmagorica

5.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Impastto
  • 220 g di acqua
  • 2 - 4 bustine di nero di seppia liquido
  • 5 g di zucchero
  • 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 400 g di farina di forza
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 5 g di sale
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi scolata
  • 15 olive nere denocciolate grandi
  • 9 fette di mozzarella per pizza (5 mm di spessore)
Ragni e fantasmi
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • foglie di basilico fresche a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 716.9 mg
Białko 18 g
Kalorie 1854 kJ / 443 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 56.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...