Mini-Schokokuchen mit weichem Kern

Mini-Schokokuchen mit weichem Kern

5.0 26 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    140 g
  • Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil) in Stücken
    150 g
  • Vollmilchschokolade in Stücken
    75 g
  • Eier (Größe M)
    3
  • Eidotter
    3
  • Feinkristallzucker
    100 g
  • Dinkelmehl, glatt
    45 g
  • Vanilleeis siehe Tipp
    6 Kugeln

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 69 mg
Białko 9 g
Kalorie 2359 kJ / 564 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...