Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g bacon, cured, smoked, sliced
- 800 g russet potato, scrubbed, cut into wedges that fit through the feeder tube
- 115 g cheddar cheese, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 30 g green onion, cut into pieces, plus extra, sliced, to garnish
- 1 egg, large (65-70 g)
- 60 g all-purpose flour
- 30 g cornstarch
- 1 - 1 ½ teaspoon salt, to taste
- black pepper, ground, to taste
- 1 teaspoon paprika
- non-stick spray oil
- 115 g sour cream, any type
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 822 kJ / 196.5 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 380.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1 Std. 20 Min
Maple-Buttered Rum Cider
20 Min
Buddha Bowl with Chicken
1h
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing
10 min
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter)
6h 10min
Fruit platter with lemon and honey dressing (Thermomix® Cutter)
15 Min
Peeler Roasted Carrots with Mint and Thyme (TM5) Metric
30 Min
Sous-vide Pork Loin, Pears and Chocolate Sauce
2hod. 55min
Beer Marinade
10 min
Beer Pickles
24sa 20 dk
Royal Hawaiian Mai Tai
10 min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1u. 5min