Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g all-purpose flour, divided
- 115 g cornmeal
- 30 g jalapeño pepper, diced
- 1 teaspoon salt
- 720 g water, divided
- 225 g shrimp, raw, peeled, deveined
- 60 g neutral oil
- 1 ½ tablespoon Cajun spice mix (see Variation)
- 85 g grated cheddar cheese (see Tip)
- 1 egg, large (65-70 g)
- 60 g butter, unsalted, cut into pieces
- 85 g andouille sausage, pre-cooked, cut into pieces
- 85 g green pepper, cut into pieces
- 60 g onion, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 2 teaspoon chicken stock paste
- non-stick spray oil
- 2 green onions chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 644.1 kJ / 153.9 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 330.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45 Min
Beer Pickles
Brak ocen
Bacon-wrapped turkey leg with potatoes
Brak ocen
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 Min
Butternut Queso (Matthew Kenney) Metric
5u. 15min
Sous-Vide Scrambled Eggs
40 Min
Individual Pineapple Cheesecakes
3h 50min
Risotto with Parmesan cheese
25 Min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h
Cherry tomatoes stuffed with goat's cheese and prosciutto
1h
Bordelaise Sauce
55min
Pâté Chinois (Canadian Shepherd's Pie)
1 Std. 30 Min