Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 folhas de gelatina
- 300 g natas c/ 30% de gordura
- 200 g leite
- 100 g açúcar
- 1 c. chá de extrato de baunilha
- 200 g pêssego cortado em fatias (1 cm aprox.) ou em cubos (1 cm aprox.)
- 20 g manteiga
- 1 c. chá de sumo de limão
-
2
c. sopa de pistácio s/ casca e s/ sal picado
lub 2 c. sopa de noz pecan picada - Hortelã, só as folhas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1976.9 kJ / 472.5 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 57.7 mg
Alternatywne przepisy
Pudim de ovos
45min
Creme de limão com morangos
10 Min
Bavaroise de café
4 Std. 45 Min
Pão com recheio de maçã e noz
1 Std. 50 Min
Cheesecake de laranja
9h
Creme de speculoos
15 Min
Tarte de frutos de verão sem açúcar
25 Min
Caçarola de batata-doce e marshmallow
1h
Panacota de romã
12 Std.
Mousse de ovos fofos da Anabela Jacinto
1h
Bacalhau à Gomes de Sá
1 Std. 40 Min
Azeite e vinagre aromatizados
504h 40min