Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di datteri denocciolati essiccati
- 1 peperoncino rosso piccante fresco, tagliato a metà e privato dei semi
- ½ mazzetto di coriandolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 scalogni, tagliati a metà
- ¾ di cucchiaino di curry in polvere
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- ¾ di cucchiaino di sale
- 250 g di burro, morbido, a pezzi
- 50 g di tahina
- Wartości odżywcze
- na 20 porzioni
- Kalorie
- 9573 kJ / 2287 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 7.4 g