Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 70 g Olivenöl
- 1 Zucchini, in Würfeln (1 cm)
- 1 Stängel Staudensellerie, in Scheiben (5 mm)
- 1 gelbe Peperoni, in Würfeln (1,5 cm)
- 400 g geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
- 30 g Rosinen
- 50 g grüne Oliven, entsteint, quer halbiert
- 1 EL Kapern, eingelegt und abgetropft
- 1 Aubergine (ca. 350 g), in Würfeln (1,5 cm)
- 30 g Pinienkerne
- 20 g Weissweinessig
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- 10 g Vollrohrzucker (oder Rohzucker)
- 3 Stängel Basilikum, frisch, Blättchen abgezupft, in feinen Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 432 kJ / 103 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Süsskartoffel-Tomatensuppe mit Curry-Croûtons
40 min
Bao-Buns aus dem Egg poacher
1h
Gedämpfte Auberginene mit Reis
1h
Parmigiana al forno
1 Std. 50 Min
Risotto milanese
30 min
Gazpacho
1h 15min
Rosmarin Focaccia
2h 30min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen
20 min
Crevetten Sweet and Sour
40 min
Thonmousse
5min
Crevettencurry mit Topinambur
45 min
Randen-Hummus
10min