Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- Manteiga q.b. p/ untar
- 4 ovos
- 70 g açúcar
- 50 g óleo de coco
- 50 g óleo de amendoim
- 40 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g amido de milho
Cobertura
- 5 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 80 g açúcar
- 200 g leite de coco
- 20 g coco ralado, mais q.b. p/ polvilhar
- 30 g rum
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2099 kJ / 501.7 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 44.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de laranja caramelizado
1h 5min
Semifrio de chocolate e avelã
8h 30min
Cupcakes red velvet vegan
4h
Cheesecake
4h 30min
Cheesecake de chocolate
4h 10min
Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa
1 godz. 20 min
Sanduíche de cookies com manteiga de amendoim
30 min
Cheesecake
1 godz. 30 min
Três leches
5h
Cheesecake de chocolate e café
3h 15min
Cheesecake de laranja
9 Std.
Bolo de claras e chocolate
50 min