Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- Manteiga q.b. p/ untar
- 4 ovos
- 70 g açúcar
- 50 g óleo de coco
- 50 g óleo de amendoim
- 40 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g amido de milho
Cobertura
- 5 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 80 g açúcar
- 200 g leite de coco
- 20 g coco ralado, mais q.b. p/ polvilhar
- 30 g rum
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2099 kJ / 501.7 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 44.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake com lemon curd
3h 30min
Pudim de leite
55 Min
Bolo com recheio de champanhe
55 Min
Doce de pêssego e leite condensado
30 Min
Tiramisu de caramelo
4h 50min
Tarte de ameixas
Brak ocen
Mascarpone cremoso com maçãs caramelizadas
30 Min
Migas doces
20 Min
Rolinhos de couve-lombarda com carne picada
1h 15min
Torrão de chocolate
2 godz.
Mini cheesecake japonês sem açúcar e sem glúten
1 Std. 30 Min
Barras de leite condensado e chocolate
1 Std.