Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 gramů cibule, na čtvrtky
- 250 gramů másla, chlazeného, na kousky
- 600 gramů hladké mouky, plus navíc na vyválení
- 1 polévková lžíce máku
- 1 čajová lžička ovocného octa, např. jablečného
- 2 čajové lžičky soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 247 kJ / 59 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6.46 g
- Tłuszcz
- 3.16 g
- Błonnik
- 0.49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
ANZAC Sušenky
30 min
Sladce pikantní ořechy
20 min
Pikantní sýrové pečivo
35 min
Chačapuri
1h 15min
Špaldové krekry
30 min
Čokoládová omáčka
20 min
Jogurtovo-švestková zmrzlina se skořicí
20 min
Pivní tyčinky se semínky
30 min
Makové bochánky
30 min
Chytré ořechové mlsání
20 min
Směs na proteinový chléb
10min
Pečené ořechy na sladko
1h 5min