Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 gramů pšenice špaldy
- 300 gramů mléka
- 20 gramů čerstvého droždí
- 50 gramů másla, na kousky
- 30 gramů medu
- 100 gramů vlašských ořechů, loupaných
- 250 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- 2 vejce
- pšeničná mouka, hladká, na pomoučnění
- máslo, na vymazání
- 1 žloutek
- 6 vlašských ořechů, loupaných, na ozdobu
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1225 kJ / 293 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makový závin
1 Std. 50 Min
Čokoládový srnční hřbet
2hod.
Jemná brioška
2hod.
Rajčatová focaccia (bez lepku)
Brak ocen
Amaretová očka
2h 40min
Mandlové pyré
Brak ocen
Pesto ze sušených hub a vlašských ořechů
40 Min
Panettone s čokoládou a pomerančem
3h 30min
Mandlovo-vanilkový dort
2hod.
Pekanový dort
1h 30min
Makovo-meruňkový věnec
1h 30min
Vaječný likér se šafránem
2 Std. 25 Min