Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Fudge Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 slices
Składniki
Sponge
-
unsalted butter plus extra for greasing200 g
-
dark chocolate minimum 70% cocoa solids, pieces or callets200 g
-
water100 g
-
self-raising flour250 g
-
cocoa powder25 g
-
light brown sugar180 g
-
golden caster sugar180 g
-
large eggs3
-
crème fraîche80 g
Icing
-
dark chocolate minimum 60% cocoa solids, pieces or callets200 g
-
unsalted butter in pieces, softened200 g
-
icing sugar200 g
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
734.7 kcal /
3074.2 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
44.7 g
Węglowodany
78.7 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
26.8 g
Sód
288.8 mg