Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g beurre, en morceaux et un peu plus pour graisser le moule
- 170 g de farine, et un peu plus pour fariner le moule
- 3 œufs
- 200 g de sucre
- 120 g de yogourt nature
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de poudre à lever
- 1 - 2 pommes (env. 450 g), coupées en quartiers, épépinées, en tranches (env. 3 mm)
- sucre glace pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1352.1 kJ / 323.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 189.5 mg
Alternatywne przepisy
Légumes sautés
10min
Gâteau choco-coco
40min
Kouglof rapide
1h 15min
Tarte aux légumes
1h
Riz Casimir
45min
Cake aux baies
1h 15min
Croissants au fromage
40min
Petits pains au seigle
12 godz.
Tarte aux abricots
1 Std. 10 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Tourte de Linz suisse
1h 30min
Tresse au beurre à 6 brins
2 godz. 35 min