Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 gramů pšenice špaldy
- 400 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 500 gramů vody
- 40 gramů čerstvého droždí (1 kostka)
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička medu
- 40 gramů slunečnicových semínek
- 50 gramů ovesných vloček
- 20 gramů lněného semínka
- 2 ¼ čajové lžičky soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1040 kJ / 248 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zamotaný cibulový chléb
35 Min
Rychlý chléb
50min
Ovesné mléko
1h 10min
Chléb se semínky a cibulkou
1h 50 min
Celozrnný chléb
3h
Celozrnný horský chléb
1h 30min
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Křupavý jogurtový chléb
3h
Mandlovo-bylinkové bagetky
35 Min
Portugalský chléb (Pão de água)
3h 30min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min
Máslo
5 min