Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 gramů řepkového oleje
- 100 gramů pšenice špaldy
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 120 gramů třtinového cukru
- 5 vajec
- 20 gramů vanilkového cukru
- 1 špetka soli
- 3 polévkové lžíce vody
- 250 gramů hladké mouky
- 130 gramů mléka
- 440 gramů krupicového cukru
- 500 gramů čerstvého červeného rybízu, bez stopek
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 790 kJ / 189 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batátové buchty
3 godz.
Moravské koláče
3 godz.
Kynutý borůvkový koláč
1 Std. 50 Min
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1 Std. 15 Min
Rybízový koláč
2h 5min
Dýňovo-jablečný koláč
3 godz.
Třený ovocný koláč
50 min
Rebarborovo-jahodový koláč
1 godz.
Rebarborový koláč se sněhovou krustou
1 Std. 20 Min
Borůvkové knedlíky
1h 40min
Velikonoční ovečka s mákem a povidly
2 godz. 15 min
Třešňový džem
35 min