Orzo med peberfrugt og græskar

Orzo med peberfrugt og græskar

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portioner

Składniki

  • løg halveret
    50 g
  • fed hvidløg
    2
  • vegetabilsk olie
    30 g
  • vand
    700 g
  • grøntsagsbouillon
    1 teske med top
    1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • græskar i stykker (1,5 cm)
    400 g
  • røde peberfrugter skåret i stykker (2 cm)
    300 g
  • hakkede tomater, dåse
    380 g
  • sød paprika
    1 tsk
  • stærk paprika
    ½ tsk
  • farin
    1 spsk
  • hvid peber, stødt
    ½ tsk
  • salt
    ¼ tsk
  • pasta orzo
    250 g
  • oregano, tørret
    1 tsk
  • timian, tørret
    1 tsk
  • fetaost smuldret, til pynt
    50 g
  • persille, frisk hakket

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 188 mg
Białko 9 g
Kalorie 1166 kJ / 279 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie