Cremet suppe og kalkun med grøntsager (2500 kcal)

Cremet suppe og kalkun med grøntsager (2500 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portioner

Składniki

Perlebyg med kalkun og grøntsager
  • kalkunbryst uden skind skåret i 2-3 cm stykker
    500 - 600 g
  • vegetabilsk olie
    40 g
  • blandede urter, tørrede f.eks. oregano, timian
    2 tsk
  • salt plus en ekstra til at drysse grøntsagerne
    2 tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ - ½ tsk
  • sød paprika
    1 tsk
  • vand
    1200 g
  • perlebyg
    300 g
  • blandede grøntsager fx blomkåls- eller gulerodsbuketter, søde kartofler eller courgette, skåret i 1 cm stykker
    400 - 500 g
Grøntsagssuppe
  • vegetabilsk olie
    20 g
  • løg skåret i halve
    100 g
  • fed hvidløg
    2
  • blandede grøntsager fx blomkåls- eller gulerodsbuketter, søde kartofler, squash, skåret i stykker
    700 - 800 g
  • vand
    850 g
  • grøntsagsbouillon
    1 tsk
    1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l), knust
  • salt
    1 tsk
Tomatsauce
  • tomatpure
    20 - 40 g
  • fed hvidløg (opcjonalnie)
    1
  • blandede urter, tørrede
    ½ tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2183 mg
Białko 37 g
Kalorie 2683 kJ / 641 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 14 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 86 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie