Fuldkorns-påskebrød med æg og røget ørred

Fuldkorns-påskebrød med æg og røget ørred

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
30 skive

Składniki

Fuldkornspåskebrød
  • rødløg halveret, plus ekstra til pynt, skåret i ringe
    100 g
  • dild, frisk (ca. 20 g), kun blade
    1 bundt
  • mælk
    300 g
  • honning
    15 g
  • gær smuldret
    20 g
  • fuldkornsmel plus ekstra til drys
    560 g
  • æg, medium
    1
  • salt
    2 tsk
  • smør skåret i stykker
    50 g
Æg
  • æg, medium
    4
  • vand
Servering
  • æggeblomme slået, til børstning
    1
  • citronsaft friskpresset
    30 g
  • salatblade blandet
    100 g
  • sort peber, friskkværnet
  • ørred, røget skåret i stykker
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skive

Sód 121 mg
Białko 5 g
Kalorie 444 kJ / 106 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie