Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tahini Yogurt
- 170 g silken tofu, any type, cut into pieces
- 170 g plain yogurt
- 45 g tahini
- 1 tsp honey
- 1 tsp vinegar
- ½ tsp salt
- ¼ tsp garlic powder
- ⅛ tsp black pepper, ground
Miso Mushrooms
- 30 g water
- 395 g shiitake mushroom, fresh, thinly sliced
- 30 g butter, salted
-
2
tsp mirin
lub 2 tsp sherry wine, dry - 1 tsp soy sauce
- 1 tsp sweet soy sauce (Kecap Manis) (see Tip)
- 1 tbsp red miso paste (or akamiso)
- 1 pinch white pepper, ground, to season
- 4 slices sourdough bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2516.2 kJ / 601.4 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 1523.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Whole Wheat Bread, Spread and Chicken Meatballs
1h 45min
Simple Mixing Bread
3h 20 min
Matzah
30min
Pea and ginger soup, Lemon salmon with broccoli
50 Min
Low Carb Cheese Dinner Rolls
1 Std. 10 Min
Refried Beans
4h 10min
Plank Grilled Pesto Salmon with Mushroom Orzotto
1h 50min
Mushroom pastry
45min
Garlic mushrooms
20min
Vegetable tortilla with chorizo
50 Min
Sourdough Bread with Olives
5u. 20min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min