
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tahini Yogurt
- 170 g silken tofu, any type cut into pieces
- 170 g plain yogurt
- 45 g tahini
- 1 tsp honey
- 1 tsp vinegar
- ½ tsp salt
- ¼ tsp garlic powder
- ⅛ tsp black pepper, ground
Miso Mushrooms
- 30 g water
- 395 g shiitake mushroom, fresh thinly sliced
- 30 g butter, salted
-
2
tsp mirin
lub 2 tsp sherry wine, dry - 1 tsp soy sauce
- 1 tsp sweet soy sauce (Kecap Manis) (see Tip)
- 1 tbsp red miso paste (or akamiso)
- 1 pinch white pepper, ground to season
- 4 slices sourdough bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 601.4 kcal / 2516.2 kJ
- Białko
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Sód
- 1523.4 mg