Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 90 g água
- 1 g fermento de padeiro fresco
- 180 g farinha tipo 65
Massa
- 150 g farinha tipo 65
- 150 g água
- 2 g fermento de padeiro fresco
- 6 g sal
- Azeite q.b. p/ untar
- 300 g água fria
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1256.3 kJ / 300.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 60.1 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 588.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão fofo
Brak ocen
Frozen margarita de morango
5min
Sopa Tailandesa (Tom yum) com zoodles - TM6
Brak ocen
Manteiga aerada
Brak ocen
Pão de Aveia e Sementes
1h 45min
Nachos de cenoura com guacamole - TM6
1h
Salada de beterraba e cenoura à brasileira - TM6
Brak ocen
Panetone recheado com trufa de chocolate e cerejas
3 Std. 30 Min
Feijoada tradicional
13 Std. 25 Min
Patê de cebola caramelizada e sálvia
10min
Baguetes
15u.
Broa de centeio
3 Std.