Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g água
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 250 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
- 300 g cogumelos laminados
- 50 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 200 g cebola cortada em lâminas
- 200 g natas c/ 35% de gordura
- 2 - 3 pitadas de pimenta preta
- 250 g bacon em cubos
- 100 - 150 g queijo ralado (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1968.5 kJ / 470.5 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 612.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango no forno
35min
Quiche de atum e tomilho-limão
45 min
Salada coleslaw - TM6
10min
Peito de frango crocante com bulgur de coentrada
2u.
Bolinhos de peixe thai
30min
Papas de aveia com iogurte e fruta
10min
Empadão de atum
1h 10min
Piza Big Mac
1h 30 min
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1u.
Frango pizzaiola com massa fresca
30min
Frango à Gomes de Sá
1u. 20min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1h 30 min