Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 plátků želatiny
- 500 gramů hořké čokolády
- 10 gramů másla
- 30 gramů vody, plus na želatinu
- 8 vajec
- 100 gramů cukru moučky
- 50 gramů třešňovice
- 1 špetka soli
- kakao (hořké)
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pardubické perníčky
30p
Mrkvový dort (Moehrentorte)
2h
Crêpes soufflé
1óra
Krém Karamel
3h
Filloas (španělské palačinky)
1óra
Rebarborové smoothie
1óra 30p
Mrkvový dortík
2 Std. 30 Min
Limetkový koláč s tvarohem
12 Std. 50 Min
Čokoládový dort
13hod. 45min
Řezy Tiramisu
1óra
Citrónový sorbet se sektem
8 godz.
Čokoládová roláda
6 godz. 30 min