Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso per sushi
- 200 g di riso per sushi
- 1200 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 25 g di aceto di riso
- 1 cucchiaino di zucchero
Uramaki
- 8 fogli di alga nori
- 2 cucchiai di aceto di riso
- 300 g di filetti di salmone fresco (adatto per l'uso a crudo, vedere consigli)
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- 150 g di avocado maturo, la polpa a fette
- semi di sesamo nero q.b.
- salsa di soia, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2378 kJ / 568 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 778.1 mg
Alternatywne przepisy
Riso gamberi e verdure alla salsa di soia e zenzero
1 Std. 10 Min
Involtini primavera con Affettatutto Bimby®
1 Std.
Sushi donuts
50 Min
Agnello e melanzane alla marocchina con quinoa
1 Std.
Uramaki (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Sushi misto (per 1 persona)
10h 30min
Poké Bowl di tonno
40min
Burger alla griglia con patate e maionese all'aglio
1 Std. 20 Min
Panini al vapore con pancia di maiale e cavolo rosso (Gua Bao)
1 Std. 20 Min
Virgin Passion Fruit Mojito
10 Min
Gyoza
1 Std.
Sushi burger
45min