奶奶的家傳檸檬塔

奶奶的家傳檸檬塔

4.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 人份

Składniki

塔皮
  • 奶油 切塊,室溫軟化,多備一些刷油用
    150 克
  • 100 克
  • 黃檸檬 ,只取黃色外皮
    ¼ 顆
  • 低筋麵粉
    300 克
  • 1 顆
  • 泡打粉
    1 茶匙
內餡
  • 250 克
  • 奶油 室溫軟化,切塊
    50 克
  • 200 克
  • 玉米粉
    50 克
  • 黃檸檬汁
    2 顆
  • 2 顆
  • 冰糖粉 裝飾用
    20 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 456 kcal / 1909 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 22.3 g
Węglowodany 59.6 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...