Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
塔皮
- 克 奶油, 切塊,室溫軟化,多備一些刷油用
- 100 克 糖
- ¼ 顆 萊姆皮
- 300 克 低筋麵粉
- 1 顆 蛋
- 1 茶匙 泡打粉
內餡
- 250 克 水
- 50 克 奶油, 室溫軟化,切塊
- 200 克 糖
- 50 克 玉米粉
- 2 顆 萊姆汁
- 2 顆 蛋
- 20 克 冰糖粉, 裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1909 kJ / 456 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 0.9 g