Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 蒜頭
- 10 克 新鮮紅辣椒 (小型) (opcjonalnie)
- 10 克 油
- 40 克 紅蘿蔔 ,去皮、切片
- 150 克 去骨去皮雞腿肉 ,切塊(約3公分)
- 100 克 草蝦仁 ,開背去腸泥
- 150 克 熟竹筍 (真空包裝),切塊(約3公分)
- 100 克 綠花椰菜 ,切小朵(約5公分)
- 40 克 新鮮香菇 ,切塊
- ¼ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 醬油
- ¼ 茶匙 米酒
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 329 kJ / 78.5 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.957 g